Europa sănătoasă – Sănătatea românilor nu se negociază!

Europarlamentarii ALDE vor continua să susțină toate investițiile în sistemul public de sănătate pentru ca acestea să ajungă la nivelul standardelor europene.

Pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România ALDE susține o abordare în două etape. Prima, prin creșterea salariului personalului medical, iar mai apoi printr-un proces amplu de modernizare și dotare cu echipamente medicale moderne a tuturor spitalelor.

În anul 2018 au fost demarate mai multe investiții importante în echipamente pentru a moderniza unitățile medicale și pentru a spori încredere cetățenilor în actul medical public.

Din 1 martie 2018, medicii, asistenții, șoferii de autosanitară și ambulanțierii beneficiază de salarii mărite, ajungând, mult mai devreme, la nivelul salarial din 2022. Primul efect al acestor creşteri este stoparea, in marea parte, a plecărilor din sistemul medical si inversarea fluxului: se reîntorc mai mulţi decât pleacă.

Au fost efectuate învestiții în valoare de 1,8 mil. EUR pentru dotarea unităților de primiri urgențe și a centrelor regionale cu echipamente medicale moderne, pentru depistarea cancerului de col uterin cu unități mobile care vor putea fi deplasate și în zonele rurale pentru desfășurarea unei ample campanii de testare a populației;