Drum expres Galati – A2

Galaţiul, parte a Zonei metropolitane Galaţi-Brăila, a două aglomerare urbană după Bucureşti, a ajuns să fie din ce în ce mai izolat şi scos din programele de investiţii guvernamentale, de multe ori în favoarea unor judeţe bogate, a căror dezvoltare este susţinută în mod constant.
Investiţiile private de orice fel care pot fi atrase către judeţul nostru au nevoie de o infrastructură performantă iar gălăţenii au nevoie de un drum expres care să le ofere siguranţă rutieră.

Investitorii îşi fac calculele folosind formula de cost pe kilometru şi timp de livrare, dar gălăţenii îşi fac calculele în accidentele care se întâmplă datorită unor drumuri improprii, înguste şi supraaglomerate!
Deşi plătim taxe şi impozite, deşi avem parlamentari care să ne reprezinte interesele, în ultimii 20 de ani nu s-a văzut nici o preocupare de a face ceva constructiv pentru Galaţi, de a creşte calitatea vieţii cetăţenilor.

Sudul Moldovei a fost exclus din nou, ca de obicei din strategia de dezvoltare a României, urmând să avem o speranţa din 2023. Cât să mai aşteptăm? Cât să mai tolerăm sărăcirea parcă intenţionată a judeţului nostru? Eu unul nu mai sunt dispus să aştept sau să tolerez această stare permanentă care ne este impusă. Ceea ce nu se poate rezolva pe cale politică se poate realiza prin vocile unite ale oamenilor. Acest lucru a fost suficient pentru a dărâma un guvern, oare nu se poate ca prin acelaşi mod să realizăm un lucru constructiv şi necesar ca realizarea drumului expres pe care-l aşteaptă de atâta timp oamenii din patru oraşe?

Numele meu este Cristian Dima şi pe această cale solicit sprijinul tuturor locuitorilor judeţului Galaţi care nu mai vor să facă parte dintr-o zonă defavorizată pentru a exercita vointa societăţii civile asupra decidenţilor politici.

Semnează petiția